O CECHU
Cech Rzemiosł Spożywczych w Warszawie jest dobrowolnym związkiem rzemieślników i przedsiębiorców. Jesteśmy samorządną, społeczno-zawodową i gospodarczą organizacją rzemiosła polskiego.Prowadzimy działalność w zakresie Rzemiosł Spożywczych.
Zrzeszamy Rzemieślników i Przedsiębiorców branży spożywczej głównie z Warszawy i Mazowsza jak również całego kraju.
Naszą misją jest stałe podnoszenie jakości świadczonych usług, pomoc i dbanie o rozwój branży spożywczej oraz integrację środowiska rzemieślników i przedsiębiorców zrzeszonych w Cech
Wojciech Hoduń – Prezes Cechu
Nasze cele
Podstawowym celem działalności statutowej naszego Cechu jest wszechstronna pomoc dla zrzeszonych w naszej organizacji rzemieślników i przedsiębiorców, realizowana poprzez:
Świadczenie usług w zakresie zaopatrzenia rzemieślników i przedsiębiorców branży spożywczej cukierni, piekarni, lodziarni, gastronomii
Reprezentowanie interesów członków Cechu wobec władz państwowych, samorządowych i innych organizacji gospodarczych. Współpraca z organami administracji oraz innymi organizacjami w zakresie bieżącej informacji i rozwiązywania problemów rzemiosła i przedsiębiorczości branży spożywczej
Doradztwo i bieżącą informację prawną, gospodarczą, handlową, technologiczną
Działania na rzecz utrwalania więzi środowiskowej, etyki i godności zawodowej
Współpraca za szkołami zawodowymi i władzami oświatowymi w zakresie przygotowania zawodowego uczniów
Organizowanie szkoleń, pokazów, specjalistycznych wyjazdów zawodowych na targi, wystawy, konkursy krajowe i międzynarodowe