

Ostatnio dodane
- SUROWCE
- SUROWCE UZUPEŁNIAJĄCE
- DODATKI
- ARTYKUŁY POMOCNICZE
- SPRZĘT
- NARZĘDZIA
O nas
Cech Rzemiosł Spożywczych
Cech Rzemiosł Spożywczych w Warszawie jest dobrowolnym związkiem rzemieślników i przedsiębiorców. Jesteśmy samorządną, społeczno-zawodową i gospodarczą organizacją rzemiosła polskiego. Prowadzimy działalność w zakresie Rzemiosł Spożywczych. Zrzeszamy Rzemieślników i Przedsiębiorców branży spożywczej głównie z Warszawy i Mazowsza jak również całego kraju.
„ Naszą misją jest stałe podnoszenie jakości świadczonych usług, pomoc i dbanie o rozwój branży spożywczej oraz integrację środowiska rzemieślników i przedsiębiorców zrzeszonych w Cechu „
Wojciech Hoduń – Prezes Cechu.
Różnych artykułów -
znakomitą większość niezbędnych surowców, opakowań, narzędzi, materiałów pomocniczych, ubrań roboczychlat istnienia i działalności Cechu
Zadowolonych klientów
Nasi członkowie
.
.
.
Poznaj firmy naszych członków
Gościniec Nad Narwią
Gościniec Nad Narwią to miejsce w którym do pracy podchodzimy z pasją. Dokładamy najwyższych starań aby nasi Goście czuli się u nas jak we własnym domu – komfortowo, swobodnie oraz niezobowiązująco. Każda odwiedzająca nas osoba będzie traktowana z najwyższą troską oraz gościnnością. Na miejscu przyrządzamy dla Państwa prawdziwe polskie dania, korzystając z lokalnych produktów, jednocześnie starając się połączyć tradycję z nowoczesnością. W naszej karcie oprócz stałych pozycji proponujemy również dania sezonowe, przygotowane z produktów dostępnych w określonych porach roku.
Serdecznie zapraszamy!
W naszej restauracji poczujecie atmosferę rodzinnego domu.
Lody Hoduń
Usytuowana w reprezentacyjnym miejscu, odwiedzana przez licznych klientów, musi w sposób szczególny dbać o bardzo wysoką jakość swoich wyrobów i usług.
Doskonale o tym wiemy. Umiejętnie łączymy tradycję z nowoczesnością.
CUKIERNICTWO oraz BAREK KAWOWY Lucyny i Wojciecha Hoduń to firma rodzinna, działająca od 40 lat w branży cukierniczej i produkcji lodów.
Od 1985 roku siedziba firmy znajduje się na Starym Mieście w Warszawie. Nasze przedsiębiorstwo od wielu lat znane jest z wysokiej jakości wyrobów cukierniczo-lodziarskich, a od 1990 roku wyłącznie lodów.
Prowadzony przez Lucynę Hoduń BAREK KAWOWY poleca wysokiej jakości kawę, desery i torty lodowe.
Cukiernia Antolak
Od 1980 r. w którym to powstała cukiernia Antolak staramy się spełniać wszelkie słodkie marzenia naszych Klientów. Mając na względzie ich różne upodobania,nasza oferta rozpoczyna się od tradycyjnych ciast
do bardziej wyszukanych smaków.
SERDECZNIE ZAPRASZAMY
Pracownia, sklep i kawiarnia
ul.Rzymowskiego 37
02-697 Warszawa-Mokotów
tel. (22) 843-67-43
fax. (22) 647-02-86
ZAPRASZAMY codziennie 9-19
ul.Ken 99, Warszawa, tel.: 22 643 26 71
ZAPRASZAMY pn. – pt. 10-19 sb. – ndz. 10-17
ul.Białobrzeska 13, Warszawa, tel.: 22 822 57 50
ZAPRASZAMY pn. – pt. 10-19 sb. – ndz. 10-17
ELSNER
Przenieśmy się do roku 1975, kiedy to Kazimierz Elsner w podwarszawskim Michalinie otworzył cukiernię. Zakład w tym mieście prosperował krótko, bo jedynie cztery lata. Ze względu na szybki rozwój, lokal został przeniesiony do stolicy. Nową siedzibą stał się wówczas dzierżawiony budynek na warszawskich Bielanach, przy ulicy Wrzeciono. W niedługim czasie cukiernia zaistniała jako miejsce stałych spotkań mieszkańców tej dzielnicy. Szacunek oraz uznanie zdobyła nie tylko dzięki profesjonalizmowi oraz jakości, ale przede wszystkim otwartą postawą wobec klientów. Dzięki powodzeniu oraz licznym zwolennikom jej wyrobów, cukiernia została przeniesiona na ulicę Przy Agorze 19, do własnego, wolnostojącego budynku, gdzie funkcjonuje do dziś.
Istotnym wyznacznikiem cukierniczej historii jest fakt, iż jej założyciel wywodził się z rodziny rzemieślniczej o wielopokoleniowej tradycji. Jego pradziad był młynarzem. Pradziadek, dziadek i ojciec mieli własne piekarnie. Kazimierz Elsner natomiast w rodzinnej sadze stał się prekursorem cukiernictwa. Zawodowy entuzjazm przekazał swym potomkom, dzięki czemu poszerzyło się rodzinne grono cukierników. Cukiernicza pasja nie opuszcza także obecnej właścicielki – Anny Elsner, która realizując coraz to nowe pomysły, doskonali i unowocześnia pokoleniową działalność.
Z myślą o sprostaniu oczekiwań klientów, a zarazem jako znak uwieńczenia rodzinnej tradycji, w grudniu 2007 roku otwarta została kawiarnia. Każdego dnia można się w niej rozkoszować jedyną w swym rodzaju aromatyczną kawą oraz zachwycić się smakiem niepowtarzalnych deserów. Cukiernia natomiast przyciąga smakoszy bogatym asortymentem oferowanych wyrobów. Wszystkie bez wyjątku powstają na bazie tradycyjnych receptur, w możliwie najlepszych warunkach sanitarno-produkcyjnych. Od 2004 roku firma funkcjonuje w oparciu o system HACCP.
Priorytetem zakładu jest osiągnięcie możliwie najwyższej jakości produkowanych wyrobów oraz zdobycie satysfakcji i uznania klientów.
Cukiernia Elsner – Warszawa
01-960 Warszawa
ul. Przy Agorze 19
tel. 022 835 27 37
fax. 022 835 77 22
Godziny otwarcia
Cukierna
poniedziałek – piątek: 9:00-19:00
sobota, niedziela: 9:00-17:00
Kawiarnia
poniedziałek – niedziela: 10:00-19:00
Cukiernia Elsner – Sklep Firmowy Łomianki
05-092 Łomianki
ul. Warszawska 312
tel. 515 848 888
PTYŚ
Pasja i zamiłowanie do słodkości wyznaczają nieprzerwanie cel naszej pracy od ponad 25 lat. Jacek Białorucki – mistrz cukiernictwa, wychowanek warszawskich cukierników i pionierów będących w branży „od zawsze”, w 1992 roku dał życie Cukierni PTYŚ.
Mała cukierenka w Nasielsku zaczęła zdobywać uznanie wśród klientów w każdym wieku, z biegiem lat, lokal został przeniesiony kilkadziesiąt metrów dalej, aby dzisiaj cieszyć się sławą najlepszej cukierni-kawiarni w mieście.
Kolejnym osiągnięciem było otworzenie lokalu w Pułtusku przy zabytkowym Rynku, który po zakończeniu najlepszych lat w tej lokalizacji, został przeniesiony „na górkę” czyli okolice ulicy A. Mickiewicza, gdzie w chwili obecnej cieszy się mianem stylowej kawiarni o niebanalnym smaku. To właśnie tam można skosztować ciastko stworzone na cześć gitarzysty Czerwonych Gitar-Krzysztofa Klenczona, czyli Pułtuską Klenczonkę ©
Uśmiechy na twarzach naszych klientów i wyrazy uznania, którymi nas darzą to najlepsza motywacja do ciągłego rozwoju firmy i doskonalenia naszych słodkich wyrobów.
Kolejnym krokiem ma być otwarcie trzeciej kawiarni w Izbicy, oraz powiększenie zakładu produkcyjnego, w celu zwiększenia naszych możliwości. Więcej informacji już wkrótce!
Zakład Cukierniczy „Cukiernia PTYŚ”
ul. P.O.W. 17A,
05-190 Nasielsk
Tel.: 602 551 636
E-mail: cukiernia.ptys@wp.pl
Cukiernia – Kawiarnia
ul. Starzyńskiego 7, Nasielsk
Tel.: 696 413 636
Godz. otwarcia:
pon.- sb. 8-19
nd. 9-19
Cukiernia – Kawiarnia
ul. Adama Mickiewicza 29C, Pułtusk
Tel.: 602 574 637
Godz. otwarcia:
pon.- czw. 9-19
pt.- nd. 9-20
Zakład Cukierniczy “Cukiernia PTYŚ”
Cukiernia – Kawiarnia
ul. Zegrzyńska 35, Izbica
Tel.: 570 501 577
Godz. otwarcia:
Do zobaczenia już wkrótce
OLCZAK I SYN
Nasza cukiernia kontynuuje tradycje zakładu, który rozpoczął działalność jeszcze w czasie okupacji w roku 1942. Początki jej istnienia były skromne, zatrudniony był tylko jeden pracownik, brakowało maszyn cukierniczych , tak więc asortyment wyrobów był niewielki.
W 1968 roku właścicielem cukierni został Jan Olczak , od roku 1985 firma istnieje pod szyldem “Olczak i syn”. W tym czasie nastąpiły duże zmiany, obecnie jest to pracownia i sklep w Piastowie oraz filie w Warszawie. Zakład zatrudnia 30 pracowników, w ciągłej sprzedaży jest około dwustu rodzajów ciast, ciastek, ciasteczek, tortów i lodów. W 2010 roku pracownia przeszła generalny remont , z dawnych czasów pozostała tylko wykwalifikowana zgrana załoga , tradycyjne firmowe receptury oparte na naturalnych surowcach i stała troska o jakość wyrobów .
Jan Olczak prowadzi aktywną działalność w organizacjach związanych z cukierniczym zawodem i rzemiosłem. Jest Starszym Cechu Rzemiosł Spożywczych w Warszawie, był jednym z inicjatorów jego powstania w 1975 roku.
Jest jednym z założycieli Stowarzyszenia Cukierników, Karmelarzy i Lodziarzy RP, w którym pełnił funkcję prezesa przez ponad 20 lat. Był wiceprezydentem Światowej Unii Cukierników, wiceprezesem Mazowieckiej Izby Rzemiosła i Przedsiębiorczości oraz członkiem komisji odwoławczej przy Izbie Skarbowej. Od lat jest członkiem Rady Programowej “Przeglądu Piekarskiego i Cukierniczego”.
Serdecznie Zapraszamy
Cukiernia “Olczak i syn”
ul Lwowska 20
05-820 Piastów
tel. +22 723 62 52
Zapraszamy w godzinach 9-18
Rondo Wiatraczna, Warszawa, tel.: 22 810 36 13
Zapraszamy w godzinach 10-19
ul. Solec 50, Warszawa, tel.: 22 622 49 49
Zapraszamy w godzinach 10-19
ul. Śmiała 1/3, Warszawa, tel.: 22 839 25 25
Zapraszamy w godzinach 10-19